Platsannonser


Mätningsingenjör

Vill du arbeta med geografisk lägesdokumentation för vår infrastruktur i en stad som växer så att det knakar?

Dina arbetsuppgifter:

Som mätningsingenjör kommer du att arbeta med inmätning, anvisning, utsättning och dokumentation av Göteborg Energis nätinfrastruktur med el-, gas-, fiber-, fjärrkyla- och fjärrvärmenät. Utöver våra egna nät kommer du även att ha ansvar för inmätning av Trafikkontorets belysningsnät. Tillsammans med din kollegor ansvarar du för den lägesrelaterade dokumentationen i våra geografiska databas bl.a. genom att komplettera vår data med externt mottagna mätningsfiler. I vårt arbete med att underhålla och utveckla våra nät utifrån en växande stads behov genomför vi en rad större och mindre projekt. Du kommer ingå som projektmedarbetare i detta arbete och ansvara för lägesdokumentationen, samt utföra specialmätningar och avvägningar. Du kommer även bidra i vårt löpande arbete med att anpassa och utveckla våra arbetssätt.

Dina kvalifikationer:

Du har högskolexamen som mätnings- eller lantmäteriingenjör eller har annan motsvarande teknisk utbildning högskolenivå alternativt har treårigt tekniskt gymnasium och minst fem års arbetslivserfarenhet inom området. Du har god kunskap om ESA, arbete i trafik och spårområden samt kännedom om lednings- och kabeldragning. Även om vi är en cykelfrämjande arbetsplats så krävs för denna tjänst B-körkort och körvana.

För att trivas i arbetet som mätningsingenjör är du noggrann, kan arbeta självständigt och flexibelt i olika arbetsmetoder inom utsättnings- och mätningsteknik. Du är driven och håller ledtider. Vi är en liten grupp så det är viktigt att du är prestigelös och har god samarbetsförmåga.

Enheten Distribution Projekt Geodesi är en del av avdelningen Projekt. Avdelningen ansvarar för nätplanering (fjärrvärme, gas), projektledning, projektering, dokumentation, entreprenadjuridik och besiktning. Här finns också koncerngemensamma funktioner för remisshantering, inmätning, kartservice och markförhandling- och fastighetsjuridik.

Vi arbetar för en jämn fördelning av kvinnor och män och ser gärna en spridning i etnisk och kulturell bakgrund hos våra medarbetare. Vi är övertygade om att mångfald leder till utveckling.

Låter det här som en intressant tjänst för dig? Då är du varmt välkommen med din ansökan! Urval kommer att ske löpande, skicka oss därför gärna din ansökan redan idag.

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Arbetsplats/placeringsort:
Göteborg

Anställningstyp:
Tillsvidareanställning

Sista ansökningsdag:
2018-12-16

Kontaktpersoner
Enhetschef, Ulf Lindblad
tfn: 031 - 62 67 98
mob: 0704057902
SACO Maria Andersson Iseppi, ordförande
tfn: 031-626408
Vision Ulf Berndtsson, ordförande
tfn: 031-626100

Göteborg Energi

Göteborg Energi är ett energibolag som ägs av Göteborgs Stad. Det innebär att vi arbetar för alla göteborgare och med hela staden. Förutom att leverera och utveckla nya lösningar inom energi och stadsfiber för boende, företag och transporter, jobbar vi också för ett större mål ett hållbart Göteborg. Delar du vår vision och vill vara med oss på resan för att skapa en mer hållbar vardag för göteborgarna? Välkommen till Göteborg Energi!  


Kart- och mätningsingenjör

Om arbetsplatsen

Älmhults kommun befinner sig i ett expansivt utvecklingsskede och befolkningen växer som aldrig förr. År 2017 blev vi valda till Årets tillväxtkommun i Sverige. Vi behöver medarbetare som aktivt och engagerat bidrar till kommunens fortsatta utveckling. I Älmhult kombinerar du den mindre ortens fördelar med en unik internationell atmosfär. Här är det lätt att leva och bo och du har nära till det mesta. Goda kommunikationer gör det lätt att pendla.
Vi förstärker nu samhällsbyggnadsprocessen med en kart-och mätningsingenjör. Du kommer vara anställd på miljö- och byggförvaltningen i Älmhults kommun och vara en del av gruppen som bland annat arbetar med geodetisk mätning och kartproduktion. Vi är serviceinriktade, delar gärna med oss av vår kunskap och ser positivt på teknikutveckling.

Arbetsuppgifter

För dig blir inmätningsuppdrag med efterföljande kartproduktion vanligt förekommande arbetsuppgifter, eftersom vi eftersträvar bra kartdata i Älmhults tätort och övriga samhällen i kommunen. Samtidigt blir det för dig, liksom för oss övriga i gruppen, en stor variation på uppdrag eftersom vi bland annat arbetar med grundkartor, husutsättningar, fastighetsgränser, lantmäteriuppdrag, höjddata och uppdrag inom geodataområdet åt andra förvaltningar. Tjänsten kan i viss mån anpassas efter den sökandes profil och intresse. För geodatahantering har vi modern mätutrustning och arbetar bland annat med dataprogrammen Topocad och myCarta.

Kvalifikationer

Vi söker dig som
- har relevant högskoleutbildning, exempelvis inom GIS, mätning, kart- eller lantmäteriområdet.
- är noggrann, kan ta initiativ och eget ansvar.
- har god datorvana samt stort intresse för geodata.
- behärskar svenska skriftspråket och har lätt för att uttrycka dig i svenskt tal.
Det är viktigt att vara flexibel vad gäller arbetsuppgifter och kunna diskutera fram lösningar med gruppen.
För att kunna ta sig till fältarbete krävs B-körkort.

Erfarenhet krävs

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Tillträde efter överenskommelse.

Ansökan

Ansök senast: 2019-01-02

Referensnummer: A818570/2018

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1

Kontakt

Kontaktperson

Ann-Sofi Persson
Miljö- och byggchef
0476-553 93
ann-sofi.persson@almhult.se

Nils de Fine Licht
Mätningsingenjör
0476-550 39
nils.definelicht@almhult.se

Rasa Pezelyte
Kart/Mätningsingenjör
0476-551 68
rasa.pezelyte@almhult.se

Facklig företrädare

Mats Jeppsson
Lantmäteriingenjör
0476-552 76
mats.jeppsson@almhult.se

Övrigt

Här kan du läsa mer om vår värdegrund: https://www.almhult.se/vardegrund