Platsannonser


Mätningsingenjör

Om arbetsplatsen

Tibro kommun, med 11 000 invånare, ligger i norra delen av Västra Götalands län. Här finns ett brett näringsliv med enunik kompetens om möbler, inredning och logistik och ett rikt föreningsliv med många framstående idrottare. Tibrokommun jobbar målmedvetet med utveckling och erbjuder sina invånare en mycket uppskattad kommunal service!

Tibro kommun har en gemensam vision med förenings- och näringslivet och en gemensam värdegrund som bygger påledorden omtanke, självtillit, samverkan och handlingskraft. I Tibro tror vi på kraften i att arbeta tillsammans och vill skapamiljöer som sticker ut!

Arbetsuppgifter

Tjänsten är placerad på Samhällsbyggnadsförvaltningen, Markavdelningen. Samhällsbyggnadsförvaltningen är en av femförvaltningar inom Tibro kommun. Förvaltningen består för närvarande av fem avdelningar varav Markavdelningen är en.Tillsammans med Plan/Byggavdelningen ansvarar dessa två avdelningar för planer, bygglov, tillsyn, mätning, utsättning,fastighetsutredningar m.m. Förvaltningens organisation kan komma att justeras något.

I dina arbetsuppgifter ingår de flesta typer av mätningsuppdrag inom kommunen men även externt åt företag ochprivatpersoner, så som inmätningar, ledningsmätningar, husutsättningar, avvägningar och gränsutvisningar. Vi använderTrimble totalstation och Trimble GPS.

Som mätningsingenjör hos oss kommer du att utföra förrättningsförberedelser på uppdrag av Lantmäteriet. I ditt uppdragingår även att göra utredningar gällande fastigheter och rättigheter, samt utföra fastighetsförteckningar.

Vi har ESRI:s programfamilj som GIS-plattform och som dagligt verksamhetsstöd används till största delen Geosecma förArcGIS, med tillhörande webbaserat verktyg.

Den lilla kommunens styrka är att du får arbeta med många intressanta och roliga uppgifter samtidigt som vi tillhör ett teamsom jobbar tillsammans med samhällsutveckling.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är utbildad mätningsingenjör/lantmäteriingenjör eller har annan utbildning/erfarenhet som bedömslikvärdig. Du har goda kunskaper och erfarenheter inom mätområdet. Erfarenhet och kunskap om arbete medförrättningsförberedelser och gränsutredningar är meriterande. Erfarenhet av kommunal verksamhet och/eller lantmäteri ärönskvärt.

Du har god samarbetsförmåga, är serviceinriktad och bra på att uttrycka dig enkelt och korrekt i tal och skrift. Du ärnoggrann i ditt yrkesutövande och har god förmåga att planera ditt arbete. Vi lägger stor vikt vid dina personligaegenskaper.

Beroende på din utbildning och erfarenhet kan det finnas möjlighet att omfördela arbetsuppgifter inom avdelningen. Körkortmed behörighet B är ett krav.

Med denna anställning erbjuder vi dig en arbetsplats med bra kollegor, nära samarbete, stimulerande, viktiga och roligaarbetsuppgifter och ett jobb som du själv kan vara med och utveckla. Tibro kommun vill vara en modern arbetsplats medbra arbetsmiljö.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Tillträde snarast eller enligt överenskommelse.

Ansökan

Ansök senast: 2018-05-20

Referensnummer: A776532

Göra en digital ansökan via denna länk.

Lön

Löneform: Månadslön

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1

Kontakt

Kontaktpersoner                    Facklig företrädare

Gunnar Carlsson                            Fackliga företrädare nås genomkommunens

Samhällsbyggnadschef                 växel

0504-181 39                                    0504-180 00

gunnar.carlsson@tibro.se

Katarina Kjellberg

Mätningsingenjör

0504-181 03

katarina.kjellberg@tibro.se

Övrigt

Tibro kommun har valt rekryteringskanal och tackar vänligt men bestämt nej till att bli kontaktad av rekryteringsföretag.

https://www.tibro.seMätningsingenjör/Kartingenjör till
Samhällsbyggnadskontoret 

Om arbetsplatsen

Hos oss på Oskarshamns kommun får du möjlighet att utvecklas i din yrkesroll. Oskarshamns kommun utsågs 2016 till en av de 50 mest spännande arbetsgivarna inom offentlig sektor. Det är våra egna medarbetare som har gett oss högt betyg, framför allt för att vi har kreativ arbetsmiljö med spännande och meningsfulla jobb. Vi får också högt betyg för att vi är goda kollegor som skapar trivsel på arbetsplatsen. Oskarshamn har ett urstarkt näringsliv med energifokus, ett fantastiskt kust-och inland och ett rikt kultur- och fritidsliv.

Oskarshamns kommun arbetar aktivt för jämställdhet och mångfald i arbetslivet. Vi vill tillvarata de kvaliteter som en jämn könsfördelning och etnisk och kulturell mångfald kan tillföra verksamheten. 

Samhällsbyggnadskontoret i Oskarshamns kommun har cirka 45 medarbetare uppdelade på fyra avdelningar: Samhällsbyggnadskansliet, Miljö- och byggavdelningen, Planavdelningen och Kartavdelningen. Till Kartavdelningen söker vi nu en mätningsingenjör/kartingenjör. Avdelningen sitter samlad och ansvarar för kart-, GIS- och den mätningstekniska verksamheten.

Arbetsuppgifter

Som anställd hos oss kommer du att ha din arbetsplats i Stadshuset. Tillsammans med två mätningsingenjörer, en karttekniker, en gisingenjör och en avdelningschef underhåller du det engagemang och den positiva anda som redan kännetecknar kartavdelningen. Teamet värdesätter både erfarenhet och nytänkande vilket också utgör mixen i hela arbetsgruppen.

Tjänsten innefattar mätningstekniska uppdrag i fält och vi använder oss av moderna GNSS-instrument och totalstationer. Vi utför mätningar för att upprätthålla vår kartdatabas, inför nybyggnadskartor och grundkartor, VA-inmätningar åt Tekniska kontoret, förrättningsmätning åt Lantmäterier, projekteringsmätningar inför nybyggnation av väg och VA, husutstakningar med mera.

Som mätningsingenjör underhåller du även vår digitala kartdatabas och VA-databas, framställer nybyggnadskartor, kartutdrag, grundkartor med mera och är behjälplig till andra avdelningar och förvaltningar vad gäller vår kartproduktion. Vi arbetar aktivt för att förbättra rutiner och arbetssätt och kommer under framtiden att byta vårt kartsystem till ett mer enhetligt koncept. Arbetsuppgifterna utförs både enskilt och i mätlag. Beroende på erfarenhet och utvecklingsmål kan även andra arbetsuppgifter inom kartavdelningen komma ifråga.

Kvalifikationer

Du som söker har universitets-, högskole-, eller YH-utbildning inom mätningsteknik och gärna lantmäteri. Önskvärt med flerårig arbetslivserfarenhet från uppdraget. Datorn använder du obehindrat, för dig är det ett självklart och naturligt verktyg i det dagliga arbetet. Meriterande om du har kunskap och erfarenhet av AutoCad, Topocad och/eller ArcGIS. Eftersom tjänsten innebär mycket kontakter med allmänheten så behöver du ha god förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska. B-körkort är ett krav då det i uppdraget ingår viss förflyttning.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. Du som söker är utåtriktad, självständig och kan planera, strukturera och utföra ditt arbete med hög kvalite'. Du är en god samarbetspartner, intresserad av ny teknik och kan inta en aktiv roll i utvecklingen av vår kart- och mätverksamhet.

Varmt välkommen med din ansökan!

Erfarenhet krävs.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Tillträde snarast, efter överenskommelse med berörd chef

Ansökan

Ansök senast: 2018-05-25

Referensnummer: A780808

Göra en digital ansökan via denna länk.

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1

Kontakt

Kontaktperson                              Facklig företrädare

Ida Norling                                    Katarina Skoglycka

Kartchef                                        Akademikeralliansen

0491-881 42                                 0491-881 35

ida.norling@oskarshamn.se        katarina.skoglycka@oskarshamn.se

Övrigt

B-körkort erfordras

Rekrytering sker löpande

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna tjänst.


Exploateringsingenjör

Om arbetsplatsen

Alvesta kommun med ca 20 000 invånare - södra Sveriges mittpunkt. Vår utgångspunkt är lokalt boende med globala möjligheter. Här finns bra boendemiljöer med närhet till såväl stad som landsbygd och rika möjligheter till en aktiv fritid. En traditionell kommun med spännande utmaningar tillsammans med fantastiska möjligheter. Vill du vara med på våran resa?Planenheten och Stabsenheten på Förvaltningen för samhällsplanering består av 10 medarbetare som arbetar med fysisk planering, mark och exploatering samt karta, mätning och GIS. Vi är placerade i kommunhuset centralt i Alvesta i direkt anslutning till resecentrum, med goda reseförbindelser. Hos oss blir du en del av en arbetsplats som erbjuder god stämning, där medarbetarens kompetens tillvaratas och där balans mellan arbete och fritid känns självklar. Förvaltningen står för ett ledarskap som är tillgängligt, öppet för synpunkter och förslag i en verksamhet som strävar efter att utveckla både individer och sig själv.
Välkommen att bli del av vår gemenskap och framåtanda!

Arbetsuppgifter

Som exploateringsingenjör i Alvesta kommun får du ett varierande och stimulerande arbete med stora möjligheter till professionell utveckling.
Du kommer att arbeta med planerings- och genomförandefrågor kopplade till kommunens fysiska utveckling i alla skeden av samhällsplaneringen. Arbetsuppgifterna består till exempel av förberedelser för lantmäteriförrättningar, arbeten i mätnings- och fastighetsrättsliga frågor, marknadsföring och markförsäljning samt stor delaktighet i exploateringsprojekt.
Inriktningen på arbetsuppgifterna kan anpassa med hänsyn till din bakgrund och erfarenhet.
Du kan komma att delta i informationsmöten med allmänheten samt svara på frågor och ge upplysningar kring kommunens arbete inom samhällsplanering.

Kvalifikationer

Du har akademisk utbildning som ingenjör på högskolenivå, gärna med inriktning mot lantmäteri, fastighetsjuridik, mätning eller annan utbildning vi finner likvärdig. Du har stort intresse i fastighetsrättslig lagstiftning och tillämpning.
Erfarenhet av arbete inom offentlig förvaltning är meriterande.
Du är kommunikativ och trivs i sammanhang där du samverkar med andra. Yrkesrollen ställer krav på att du är drivande, arbetar strukturerat och lösningsfokuserat samtidigt som du är flexibel och har en god samarbetsförmåga.

Anställningens omfattning

Tillträde enligt överenskommelse.

Ansökan

Referensnummer: A782627/2018

Länk till ansökan hittar du här.

Sista ansökningsdag: 2018-06-01

Kontaktpersoner

Magnus Wigren   Tf. Förvaltningschef 0472-150 68

Patrik Karlsson   Planchef 0472-15288


Värmdö är en förtrollande vacker plats i förändring där modiga medarbetare får saker gjorda. Genom tillit, handlingskraft och öppenhet, får våra medarbetare möjlighet att göra livet bättre för invånarna. I Värmdö ska varje medarbetare uppnå frihet att växa, frihet att välja väg, frihet att göra skillnad. Värmdö. Möt friheten. 

Till Kart & GIS-enheten söker vi en

Karttekniker för VA

Vi hälsar dig välkommen till vår expansiva skärgårdskommun! I ett samhälle som utvecklas behövs ständigt nya kartor. Vid bostadsbyggen, både stora och små, behövs nybyggnadskartor som underlag för situationsplan till bygglovsansökan. VA-utbyggnaden i kommunen är en förutsättning för kommunens hållbara utveckling, både avseende miljö och befolkning. En viktig del i detta är att vi har koll på alla kommunens ledningar. På Kart och GIS ansvarar vi för kommunens kartor, bland annat över VA-ledningar, men även all annan geografisk information.

Rollen som karttekniker innebär att du främst arbetar med registrering och ajourhållning av kommunens VA-ledningar, granskning av relationsritningar, framtagning av olika VA-kartor t.ex. översiktskartor och ledningskollen. Det innebär också att du kommer arbeta i nära samarbete med kollegor inom andra enheter supporta dem i frågor kring VA-banken och andra kartfrågor. Vi, alla medarbetare på enheten, arbetar ständigt med utveckling och förbättring av vår verksamhet.

Vi söker dig som är utbildad karttekniker eller motsvarande. Meriterande är erfarenhet av att arbeta med VA-frågor, GIS eller CAD, databaser, samt med programmen VA-banken och Topocad.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. Som person är du serviceinriktad, gillar utveckling och tycker om att arbeta strukturerat.

Kart & GIS-enheten består av 13 medarbetare somansvarar för kommunens kartförsörjning. I det ingår bland annat fältmätningar, framtagande av nybyggnadskartor och grundkartor, ajourhållning av primärkarta och VA-ledningskarta. Byggnads-, adress- och lägenhetsregistrering samt webb-karta och GIS-samordning ingår också.

I Värmdö kommun erbjuder vi ett generöst friskvårdsbidrag, personalstöd, semesterväxling till extra lediga dagar och mycket mer. Vi arbetar även aktivt för att skapa hälsofrämjande arbetsplatser med en god arbetsmiljö och tillämpar rökfri arbetstid.

Vi värdesätter de kvaliteter som mångfald tillför verksamheten och ser därför gärna sökande med olika bakgrund, livserfarenhet och könsidentitet till tjänsten.

Anställningen omfattar heltid och är en tillsvidareanställning med tillträde enligt överenskommelse.

Ansökan
Du söker tjänsten via vårt webbaserade rekryteringsverktyg. Klicka på länken nedan för att komma till annonsen hos Värmdö kommun och deras ansökan. Välkommen med din ansökan senast den 6 juni 2018.

Vill du veta mer om tjänsten och vår verksamhet är du välkommen att kontakta Malin Sträng, enhetschef Kart och GIS, 08-570 475 50. Kontaktuppgifter till arbetstagarorganisationerna hittar du på https://www.varmdo.se/fackligaorganisationer

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons